МИНИСТАР полиције Небојша Стефановић позвао је директора полиције Владимира Ребића да на све улице у Београду и широм Србије изведе полицију, жандармерију, посебне и специјалне јединице, али и припаднике редовне и саобраћајне полиције, како би контролисали људе на улицама.

Стефановић је рекао да они који имају могућност да се крећу ван полицијског часа већ сада могу да виде да има полицијских пунктова у граду, наводећи да ће тако бити и наредних дана.

Прочитајте још: Војска позива грађане у помоћ: "Цивили" на војној обавези, ко се не одазове може и у ЗАТВОР

- Ми хоћемо да покажемо људима који су дисциплиновани да нису глупи, већ паметни, јер не угожаравју, ни свој, ни туђи живот и помажу лекарима да не раде по 22 сата - рекао је Стефановић за ТВ Прва.

Он је додао да је било 12 до 13 одсто људи који су се нашли на улицама за време полицијског часа без дозволе и додао да је то пало на између четири и осам одсто, међутим, како каже, то је и даље висок проценат.

Прочитајте још: Ирена ради у познатој клиници у Риму и открила нам је коју терапију Италијани користе, а помаже: "Стање у болницама је налик на ноћну мору, за све Србе имам посебну поруку"

- Ми смо толерисали када се неко нађе на улици 15 - 20 минута од почетка полицијског часа, полиција је била коректна, покушавали смо без репресивних мера, али изгледа један део грађана не разуме нашу поруку и сада ћемо оштро кажњавати”, поручио је Стефановић.