ЗАСЛУГЕ здравствених радника у тренутној ситуацији у којој се налазимо су немерљиве. Поред њих, постоји још јунака из сенке који у овим ванредним околностима омогућавају да систем функционише.

Запослени у производњи, малопродаји, дистрибуцији, транспорту и логистици свакодневно предано раде у отежаним околностима, суочавајући се са новим изазовима, како би производи били доступни за наше грађане на рафовима продавница.

Компанија Лидл Србија је, између осталог, добар пример да успешну компанију издваја посебна брига о запосленима. Поред прилагођеног радног времена и свих мера које је ова компанија предузела за безбедност својих запослених и потрошача у продавницама, обезбедила је и бонусе на зараду за све продавце и логистичаре.

Док се роба поручује, заприма и коминсионира у логистичким центрима, а преузима, излаже и касира у продавницама, међусобна подршка и сарадња ових запослених не изостаје.

Они су пуни солидарности и стрпљења сваког дана, а треба напоменути и рад недељом, када рано ујутру продавнице отварају своја врата за суграђане старије од 65 година.

И ми смо ту да им пружимо подршку. Додатни напор који ови људи улажу битан је за целу земљу, а ми желимо да им се захвалимо и поручимо им да су нам стварно важни.

БУДИТЕ И ВИ ОДГОВОРНИ

Овим херојима можете да помогнете и ви, тако што ћете да будете одговорни у току куповине. Поштујте ванредне мере и савете лекара да останете код куће и:

- брините о имунитету, уносите довољно воћа

- пратите упутства постављена у продавницама

- држите растојање од људи у продавници минимум 2 метра

- бирајте очима

- на одељењима самоуслуге, попут пекаре, користите рукавице за једнократну употребу

- дајте предност плаћању картицама

(ПР)