ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић захвалила је Руској федерацији на помоћи коју пружа Србији у борби против корона вируса и поручила грађанима да без гвоздене дисциплине, ни са свим лековима, опремом, милион респиратора, нити с подршком стручњака из раних земаља света, не можемо да победимо у овом рату.

Брнабић је, у обраћању поводом пристизања руске помоћи, указала на велики раст броја умрлих и инфицираних.

Прочитајте још: "Још три оваква дана и наш систем ЋЕ ПУЋИ!" Премијерка Брнабић апелује на све да је крајње време да се УРАЗУМЕ и понашају ОДГОВОРНО

- Дошли сте на дан када се плашим да смо ушли у експоненцијални раст. Свакако у том смислу ваш боравак, то што сте се брзо одазвали позиву председника Александра Вучића и мојој молби упућеној премијеру Руске Федерације значи много. Хвала што сте дошли са лекарским тимовима. Хвала што сте дошли са посебним јединицама за противбиолошку и противхемијску одбрану, са моторним возилима за дезинфекцију, контејнерима за медицинску опрему. Хвала што сте дошли да пружите подршку како материјалну тако и менталну - казала је премијерка.

Брнабић је казала и да је реч о партнерској помоћи коју Руска федерација пружа још неколико земаља света, и указала да је свет у овој борби постао место у којем је партнерство и заједништво важно.

- Имамо све што нам треба да победимо, наше партнере, сараднике из целог света. Ово је један од десет авиона који шаље председник Русије Владимир Путин. Имамо опрему, одличне лекаре, медицинске сестре, научнике, лабораторије. Имамо све што нам треба. Али фали нам и даље дисциплина. Без гвоздене дисциплине не можемо да победимо ни са свим лековима, опремом, милион респиратора, нити са подршком стручњака из Русије, ЕУ, Кине, САД - нагласила је Брнабић.

Прочитајте још: “Данас је најцрњи дан“: Кон упозорио да је сваки грађанин Србије угрожен

Без дисциплине, према њеним речима, можемо да се трудимо да ово сузбијемо, али рат не можемо да добијемо.

- Молим вас још једном схватите ово озбиљно, немојте да нас завара лепо време и сунце, што смо у петој недељи, што смо имали контролу. Само три оваква дана каква имамо данас са преко 300 нових оболелих, са растом броја преминулих, само три оваква дана и наши капцитети су у потпуности попуњени, пуцају са свом опремом и подршком", поручила је.

Премијерка је оценила да је ово борба свих нас и захвалила је Русији:"Хвала што сте нам изашли у сусрет, што не штедите на људству, материјалу, опреми у време када је вама и вашим грађанима најпотребнија. Молим вас у име Владе, председника Србије да пренесете захвалност за сву подршку народу Руске федерације".