ШЕСТА жртва од корона вируса у клиничком центру Војводине је пацијент из села Шатринци у Општини Ириг и уједно је то прва жртва из Сремског округа – саопштио је данас Покрајински секретар за здравство проф.др Зоран Гојковић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Гојковић је прецизирао да је од почетка пандемије у КЦВ преминуло укупно шест пацијената,пет је излечено и отпуштени су на кућно лечење а до сада је укупно регистровано 191 оболелих.

Прочитајте још: Прва жртва вируса корона у Срему: Мушкарца (65) пребацили у КЦВ после погоршаног стања, није издржао


у КЦВ Лечи се лечи укупно 82 пацијента. Од тог броја укупно петоро њих су на респираторима,а у најтежем стању је један од тројице оболелих стоматолога.

Наводећи податке по војвођанскихм окрузима,Гојковић је казао да их је највише у Јужнобачком округу чији је центар Нови сад,а у самом граду је регистровано 55 оболелих. У Западнобачком округу (Сомбор) је 12 оболелих, у Севернобачком (Суботица) 17, у Јужнобанатском (Панчево) 40, у Севернобанатском (Кикинда) 23 и у Сремском округу (Сремска Митровица) 20 заражених корона вирусом.

ОПРЕМА У БРОЈКАМА

ГОЈКОВИЋ је још једном демантовао наводе у појединим медијима да КЦВ нема довољно опреме,рекавши да је ова установа још 24.јануара ове године купила: 152.000 хируршких капа,168.000 каљача,2.400 ковид -маски и 200.000 обичних хируршких маски,те по 1.000 скафандера и комбинезона, те да је имао 650 скафандера од раније пошто се у КЦВ лече и друга обољења осим ковида 19.