ИРИГ- Први оболели пацијент од вируса корона са подручја иришке општине, преминуо је у Клиничком центру Војводине, ово је потврдио за ''Новости'' Бранислав Недимовић члан Републичког кризног штаба у борби сузбијања вируса корона, који овом приликом изјављује саучешће породици.

Шездесетпетогодишњи мушкарац који је живео у Шатринцима, прошле недеље пребачен је у КЦВ у Нови Сад после погоршаног здравственог стања, али нажалост и поред свих напора лекара изгубио је битку.

Прочитајте још: Борим се са вирусом и предрасудама: Лукавчанка Сандра каже да је од нарушеног здравља још гора реакција околине


- Он је прво добио високу температуру која се пар дана није снижавала, урадили су му тест који је показао да је позитиван на КОВИД-19. Све то време док је био у кућној изолацији полиција га је обилазила, сада то исто раде али због његове породице која је остала овде у селу. Иначе они су у Београду - рекла је за наш лист пре неколико дана жена из овог села која се такође налази у карантину са својом породицом.

Још неколико породица које су биле у контакту са човеком, код којег је потврђено да има вирус корона налазе се у кућној изолацији.

Према речима Недимовића, на подручју Срема тренутно има 19 инфицираних особа од вируса корона, у последња два дана све тестиране особе су биле негативне.