Полицијски час ће бити од суботе од 13 часова до понедељка до 5 ујутру - истакао председник Александар Вучић у обраћању после састанка са кризним штабом.


Одлучили смо да део мера пооштримо а део да олакшамо истакао је Вучић.

Прва је да забранимо кретање од 13 сати у суботу до понедељка. То не важи за пензионере. Неће моћи да се окупља више од две особе на једном месту.

Од суботе увеће у 23 часа до о1 на 200 метара од куће могу да се шетају љубимци.


Вучић је указао да се оставља довољно времена грађанима да купе све што им треба за викенд, а онда да седе у кућама.


Вучић је прецизирао да у наредних 72 сата очекујемо повећан број заражених и смртних случајева.

"Ово није предвиђање, ово је нешто што је логично очекивати", рекао је Вучић и додао да се у овом тренутку на респираторима налази 81 лице.

Вучић је казао да већи број позитивних долази из Београда, Ћуприје, Чачка и Ваљева.

"Некако Ниш после много тешких случајева и посебно после целе приче о Лугану, некако нам се чини, иако не искључујем и даље могућност додатне заразе, је успео да се заустави", казао је он. Вучић је рекао да је додатна опрема послата у Ваљево и Ћуприју.

У Србији су још 3 особе преминуле услед вируса корона, укупно 31 особа. У Србији су још три особе преминуле услед Цовида 19, саопштила је заменица директора Инситута "Батут" Дарија Kисић Тепавчевић. Укупан број преминулих од вируса корона у Србији је 31.


За сада имамо довољно респиратора али и даље набављамо јер не желимо да нам се догоди Њујорк и 4 лица на један респиратор као у Италији и Шпанији.

- Ми смо купили и платили око 1.100 респиратора, али имамо свега 500 да су под нашим кључем. Kуповали смо свуда по свету, а желим и посебно да се захвалим и брачном пару из Швајцарске који су послали 3 респиратора у Србију.


Маски имамо довољно и имаћемо их све више, а производићемо их и сами и хвали нашим кинеским пријатељима на томе јер су нам они омогућили да дођемо до тих машина - рекао је председник Србије.


О ДОЛАСКУ ЛЕКАРА ИЗ РУСИЈЕ


Kада је реч о помоћи из Русије он је рекао да већ сутра очекује долазак лекара и да се сутра око 11 сати очекује пакет помоћи. Он је такође пренео да је и француски председник рекао да пренесе народу Србије да има подршку од његове државе.