ПРОФЕСОРКА Даница Грујичић недавно је скренула пажњу јавности када је на оштар и искрен начин апеловала да грађани поштују мере државе, а сад је поручила грађанима да они који раде контроле једном-двапут годишње на Институту не долазе док ситуација са вирусом корона не прође.

Прочитајте још: Велико појачање за Србију: Из Кине стигла машина која ће правити 192 ХИЉАДЕ маски на дан (ФОТО/ВИДЕО)

- Једини пацијент ког смо имали на нашем Институту је хитно изолован. На нашем Институту се врши ригорозна контрола. Молим све грађане који раде контроле једном-двапут годишње да не долазе. Доћи ће када се све заврши. Код нас се раде најтеже операције и са њима нисмо прекинули. Редовно радимо тријажу и то на самом улазу, а то чине наши лекари. Мало је другачије организован посао. Мало другачије се ради конзилијум. Овако све ревносно функционише и можда наставимо са оваквим начином рада и када прође пандемија корона вируса у Србији, а и широм света - истакла је данас директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић.

Прочитајте још: Воле вас Београд и Београђани: Подршка медицинарима са Инфективне

Докторка Даница Грујичић је опет изричито апеловала на све грађане Србије да не излазе из својих домова, осим у стиацијама када то није неопходно и да се придржавају свих мера које је прописала Влада Србије.