У Србији је вирусом корона тренутно инфицирано више од 1.000 особа, у Златиборском округу потврђено је 11 случајева, а Ваљево је такође једно од жаришта, међутим, општина Косјерић која се налази на пола пута између Ваљева и Ужица и даље нема ниједног зараженог.

Ово место успешно одолева невидљивом непријатељу и зато се може рећи да је тренутно попут италијанског градића Ферера Ербоњоне, који иако се налази у срцу Ломборадије, нема ниједан потврђен случај заразе.

Прочитајте још: Не треба им полицијски час да се чувају: Немачки градић има НУЛА заражених короном, једна фотографија открива њихову "тајну"

- Грађани су веома дисциплиновани, на улицама се ретко ко може видети, и ако изађу носе маске и рукавице. За све време трајања полицијског часа није евидентирано ниједно кршење, нити је написина ниједна пријава. Према препорукама ЗЗЈЗ вршимо дезинфекцију јавних површина и стамбених зграда хипохлоридом - изјавио је за РИНУ, Жарко Ђокић председник општине Косјерић.

Према његовим речима, у самоизолацији тренутно се налази 56 особа, јер су се вратиле са путовања и полиција их проверава три пута дневно, за сада су постојала само три сумњива случаја и код њих је резултат теста био негативан.