Покрајински секретар за здравство: Имамо ДОВОЉНО скафандера али они нису потребни сваком медицинском раднику

Novosti Online / Ј.С.

четвртак, 02. 04. 2020. у 12:30

Покрајински секретар за здравство: Имамо ДОВОЉНО  скафандера али они нису потребни сваком медицинском раднику

Фото: Н. Карлић

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић демантовао поједине написе да је војвођанско здравство пред колапсом
- Сву опрему коју смо траажили ми смо и добили,користимо је по протоколима СЗО
НИЈЕ тачно да  је Клинички центар Војводине пред колапсом и да лекари и медицински радници немају заштитну опрему. Све што смо тражили од државе то смо и добили. Имамо сву заштитну опрему али и водимо рачуна о њој – рекао је данас Покрајински секретар за здравство проф.др Зоран Гојковић демантујући поједине написе да је војвођанско здравство пред колапсом.

Гојковић је нагласио да постоје јасни протоколи светске здравствене организације  који су прихватили и кризни штабови и  по њима се поступа и у свакој од 82 здравствене установе  Војводине,на челу са КЦВ.Додао је да „имамо довољно скафандера,можемо све да обучемо у скафандере,али то није потребно“.

    -Постоје различити нивои опреме,неће сви добити скафандере зато што они не требају свима.Лекари који раде са пацијентима који нису позитивни на корону, њима је довољна хируршка маска.У скафандеру не можете да издржите више од четири сата,а то је за оне који лече најтеже пацијенте.- рекао је покрајински секретар.   

Гојковић је негирао и да приучене сестре раде у корона центру.

- У корона центру раде сестре које су у интензивним  и полуинтезевним терапијама на инфективној клиници и на  пулмологији.Оне су све обучене.Нећемо обучавати за рад у коронацентру неког ко уопште никада  није приступио пацијенту који лежи на интензивној терапији. – рекао је Гојковић.

Коментари (3)

Zariczare

02.04.2020. 13:55

Ova novinarka pise gluposti samo da bi imala navodno ekskluzivnu vest. Medjutim vise me cude ljudi Koji odmah poveruju. Verovatno misle da je novinarka licno radila popis te opreme.