ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

МОСКВА

Главни уролог Министарства здравља Русије, професор др. Дмитриј Пушкар упозорио је све који се налазе у домаћој самоизолацији да се вирус корона преноси и полним путем мада то није то главни пут. Професор Пушкар каже да се вирус корона може преносити како у сексу мушкарца и жене тако и у хомосексуалним односима.

Министарство здравља РФ је већ објаснило да је главни извор заразе болестан човек или онај ко је у инкубационом периоду. Инфекција се преноси у контакту као и у току разговора ако су људи близу један другоме.

Интересантно је да продавци презерватива тврде да је ових дана у Русији рапидно скочила продаја. Испада да је обавезни боравак кући као и то што више нема спортских преноса на ТВ директно утицало на повећање сексуалне активности или како би народ казао ,, сиротињске забаве,,. Због тога што је забрањено кретање осим за куповину хране и лекова у оближњим продавницама и апотекама ,,сексуалним партизанима,, неће бити једноставно да се сретну осим ако не живе у истој згради или у комшилуку.

Пошто у Русији није било истраживања око опасности преноса сексом овдашњи медији су пренели препоруке које су направили власти Њујорка. Тамошњи лекари упозоравају да се вирус преноси кроз пљувачку и слузокожу па је интимни живот реално отежан.Због тога сексолози у Њујорку сматрају да се у ово време кад влада коронавирус сексуално активни људи зауставе на самозадовољавању тј. мастурбацији. У препоруци из Њуорка пише: ви сте сами себи најпоузданији сексуални партнер. Притом се грађанима саветује да пре мастурбације перу руке сапуном најмање 20 секунди.

Такође се упозорава да особе који воле да мењају партнере да су они у посебно ризичној групи да се заразе вирусом корона. Што се тиче комуникација предлаже се да се разговори о љубави па и о сексу воде преко друштвених мрежа или телефона..

Истиче се да и кинески лекари сматрају да се у ово време треба суздржавати од контаката поготово са новим познаницима.

Биће свакако занимљиво да с види кад ово зло прође колико су се млађи Руси придржавали савета о, сексуалној рестрикцији. А онима старијима преко 70 година који буду признали да су се бавили сексом у време самоизолације треба поделити сексуалне ударничке значке.