НА ИНСТАГРАМ профилу "Детињарије" малени Пера је поздравио све кориснике популарне друштвене мреже. Малишан је био звезда Вишеградске у којој је провео два месеца након што га је мајка напустила. Начелник Вишеградске поред информација о малишану, објаснио је каква је тренутна ситуација због корона вируса.

Преносимо део писма из ГАК Вишеграска о малом Пери:

- Мали Пера, остављен од стране "мајке" одмах после порођаја. Био је код нас у Вишеградској око два месеца, постао маскота и омиљено биће целе наше клинике, 100 запослених на ГАК-у су му били и маме и тате, сви му доносили гардеробу. Био је као манекен обучен.

Прочитајте још: "До краја недеље имаћемо већи број преминулих и заражених": Др Тиодоровић и др Несторовић откривају нове детаље епидемије у Србији

- Ниједном није заплакао! А ко год да га узме у руке он се благородан увек смеје. На велику тугу свих нас пребачен у Звечанску и после још неких 3 месеца на његову велику срећу усвојен од људи који ће га заиста волети!

- Мали Пера (легенда Вишеградске 26) вам поручује да вам бебе и труднице остану овако насмешене и незаражене - ОСТАНИТЕ У КУЋАМА.

- Педијатар нам је позитиван (пре пет дана) и испао је из функције заједно са седам сестара са педијатриског одељења (сви у карантину)! Ко мислите децу да вам пази после порођаја? Да нисмо супер међусобно изоловани данас би вам цела Гак Вишеградска била затворена и у карантину! Хоћете ли лекари и бабице заражени вирусом да вас порађају? -Мени није проблем, обучем скафандер, маску, пераја, ка шљуцам, ма и са Т-37,6 и са бабицом породићу вас и у трамвају ако тако треба!

Фото: Инстаграм

Прочитајте још: У једној болници седам медицинара позитивно, десетине у Србији чека резултате: Кон отркио колико је корона продрла у здрвствени систем

- Да и два доктора са кардоваскуларне и 12 сестара такође... ко ће срце да вам лечи? Хирургија, Пулмологија итд... Не постоји клиника или дом здравља у БГ-у на којој тренутно нема дела кадра који је у карантину због сумњивих контаката! Нећу да набрајам даље... Нема места паници... и још увек све држимо под контролом!

- Браво за СВЕ КОЈИ КРВНИЧКИ раде на првој линији одбране од епидемије! ---Инфективна, Пулмологија, сви Домови здравља, касирке, продавачице, КБЦ Драгиша Мишовић, Слађана Михајловић, КБЦ Земун, Игор Пљеса, Никола Бањанин, војска, спремачице, фармацеути, полиција, Хитна помоћ.

- Милош Радовић, Начелник одељења Планирања породице са Дневном болницом ГАК Вишеградска - пише у опису Инстаграм профила.

(Детињарије)