Беба, коју је прошлог петка у Гинеколошко акушерској клиници "Народни фронт" родила жена из Ваљева заражена корона вирусом, биће пуштена данас из ове установе, сазнаје Телеграф.рс. За овог дечака, старог свега пет дана, још није стигао резултат да ли има ЦОВИД 19 или не.  

Поред бебе, кући ће бити пуштена и мајка, али ће она бити у кућној изолацији.

- Беба и мајка ће бити раздвојени с обзиром на то да је породиљи потврђен корона вирус. Мајка ће бити у кућној изолацији, а беба ће бити код родбине, која ће је и преузети из породилишта а који живе близу породичног дома овог новорођенчета - сазнаје Телеграф.рс у овом породилишту.
Према нашим сазнањима, за овог маленог дечака, који је одмах по рођењу тестиран на корона вирус, још нису стигли резултати, иако је од тада прошло пет дана, тако да он иде кући без њих.

Беба је све време била одвојена од мајке и у ГАК "Народни фронт".

Иначе, и мајка и беба се осећају добро.

Ова породиља из Ваљева у петак, 27. марта је, како смо већ објавили, родила здравог дечака. Беба је била тешка 3.750 грама, добила је оцену 9 на 10.

Срећна мама није морала због заразе да породи раније. Она је већ била у термину за порођај, те јој је у петак урађен царски рез.
Супруг био у контакту са зараженом особом

Како је дан после порођаја објаснио директор ГАК-а Жељко Миковић, она се заразила тако што је њен супруг био у контакту са доказаном зараженом особом.

- Обоје су почели изолацију. Она је прошла без клиничке слике. За разлику од друге две жене које су показивале доста изражену клиничку слику, а која је упућивала на пнеумонију - међутим, те две жене су биле негативне. Тако да од свих случајева, а има их 18 описаних из Кине, само је једна трудница до сада стигла до интензивне неге, оне, дакле, пролазе једнако као општа популација тих година, добро подносе ту инфекцију - објаснио је др Миковић.

Он је тада рекао и да сва искуства показују да се бебе рађају здраве те да очекује да и ова буде негативна на ЦОВИД 19.

Беба је све време била одвојена од мајке и у ГАК "Народни фронт".

Срећну маму је породио тим лекара који су чинили гинеколози др Александра Васић, др Милан Перовић, затим анестезиолог Жељко Павловић, бабица Биљана Мартиновић,  инструментарка Анђелка Спасојевич,  анестетичар Марко Јовановић, и педијатар примаријус Мира Рашчанин.

Прочитајте још: Породила се трудница са вирусом корона из Ваљева, доктор открио како је беба

Она је прва трудница заражена корона вирусом која се породила у Србији.

(telegraf.rs)