ДАНАС смо се суочили са, до сада, највећим бројем жртава вируса корона у току једног дана, што нашу земљу, са 23 преминула ставља на 43. место светске црне листе сајта Worldometer, који прати број оболелих и умрлих.

Са још 7 смртних случајева Србија се по броју нашла изнад Израела и Аустралије који имају више од 4.500 заражених, чак пет пута више од нас, а “само” 17, односно 19 преминулих.

Прочитајте још: Српски лекар заражен вирусом корона са Сајма послао ВАЖНУ ПОРУКУ (ВИДЕО)

Такође забрињава податак да су у овим земљама први заражени потврђени много раније него у Србији, у Израелу 20. фебруара, а у Аустралији 24 јануара.

Ситуација је лоша и када се упоредимо са првим суседом Хрватском, у којој је епидемија кренула раније, али су на 867 заражених имали шест смртних случајева.

Данас је због ове, нимало повољне, ситуације директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић поново апеловао на грађане да нам и поред свих мера, предстоји италијански и шпански сценарио, ако грађани наставе да се понашају недисциплиновано.

Како то изгледа можете сами да се свакодневно уверите, имајући у виду да више стотина људи умире у тим земљама умире сваког дана, а црни рекорди се јако брзо обарају.