Првих 33 пацијента оболелих од корона вируса примљено је у привремену болницу на Београдском сајму. Пријем пацијената је почео нешто после 13 сати у недељу, а пацијенти су довезени амбулантним колима, уз пратњу полиције.

Сви они имају и кућни ред ког би требало да се придржавају и који почиње у 6 сати ујутру буђењем и устајањем. Од 6.30 до 8 сати пацијенти могу да одржавају личну хигијену, а потом им се, од 8 до 9 сати, сервира доручак. Наредна два сата, до 11 сати, предвиђено је за лекарске прегледе и терапије.

У исто то време, дакле од 9 до 11 сати предвиђено је и чишћење и дезинфекција просторија у хали. Од 9 до 12 предвиђене су слободне активности (читање и слично). Пре ручка, предвиђеног у термину од 13.30 до 14.30, предвиђено је и време посвећено одржавању личне хигијене од 12 до 13.30.

После ручка следи још једна докторска визита, па слободне активности. Време одређено за одржавање личне хигијене предвиђено је и од 18 до 19 часова. А вечера је од 19 до 20 часова. Следи слободно време и ноћни одмор који почиње од 22 часа и траје до 6 ујутру.

На сајму у Београду биће збринути заражени пацијенти који имају благу клиничку слику, док ће они за компликацијама или израженом клиничком сликом бити лечени у болницама.


Простор за боравак заражених обезбеђен је у халама 1, 3, 4 и 5. Војска Србије је допремила око 3.000 кревета и ормарића, простор између кревета је ограђен параванима, а на галеријама хала биће лекарске ординације са рендген апаратима.