Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се у Србију вратило 400.000 наших грађана и да је то дозволио да би помогао нашим грађанима.

Он је додао да су "сва жаришта коронавируса која данас имамо тамо где су се наши људи вратили".

"Некад ми дође да плачем због тога што сам то урадио, ломио сам се и желео сам да помогнем нашим грађанима који долазе из иностранства. Погледајте, нама свако место које је жариште, и то троје људи из Кикинде које је умрло стигло је из Милана преко Темишвара... Све на југу Србије се отворило тек када су дошли људи споља, читаво Поморавље предвођено Ћупријом, Свилајнцем и Деспотовцем...", рекао је Вучић гостујући на Првој.

 Све нам је стигло од тог тренутка, додао је он.

Истиче да не можемо да кажемо нашим грађанима да не могу да уђу у земљу, као и да их и даље примамо из свих делова света, које довозимо.

"Нисмо били спремни, било је немогуће да примимо 400.000 људи без велике штете, али тоико смо примили. Србија данас има за толико више становика него пре месец дана".

Вучић каже да смо примили 400.000 људи од тренутка затварања граница, и то само у једном дану 320.000, и после још два дана остале.

Како каже, они долазе и даље, али то сада много боље контролишемо, пошто иду у карантин и тестирају се.

Истиче да нема ниједне групе или авиона а да ниједан случај није потврђен и да онда цела група иде у карантин, а заражени на лечење.

"Нама је 19 војника који су били на граници са Хрватском, који су радили са људима који долазе из иностраства, заражено. 642 људи у војсци је под изолацијом, нека је 100 измислило јер се уплашило, али осталих око 550 раде веома тежак посао".

Нама војска чува и геронтолошке центре и не дај Боже да нам корона уђе у Геронтолошке центре, додао је Вучић.