У последња 24 часа коронавирус потврђен је код још 82 особе у Србији. Јуче је тај број био много већи, и износио је 131.

- Ово су најзначајнији дани у борби против корона вируса, ово су круцијалне недеље у борби против корона вируса, а да ли су прекретница то ћемо тек видети - изјавио је гостујући на РТС епидемиолог др Предраг Кон.

На питање када ће крај, рекоа је да је сигуран да ће Србија да изађе из овога као победник.

- Максимум ће бити у шестој недељи, а трајаће после тога још месец дана. Дакле, цео април и практично цео мај, до јуна, онда очекујем једно озбиљно олакшање.

Он је поручио грађанима Србије да издрже.

- Сигурно излазимо из ове ситуације, дочекаћемо заједно слободу - поручио је Кон.

Долазе топлији сунчани дани, тада мора да се деси нешто, али ћемо тек видети шта нам ти дани доносе, истакао је Кон.

- Не смемо да дозволимо да нам се деси италијански или шпански сценарио, налазимо се у најтежим недељама - рекао је Кон.

ДОШЛО ЈЕ ДО ЗАРАВЊЕЊА, ВЛАСТ БРЗО РЕГОВАЛА

- Данас је било мање позитивних на корона у односу на јуче, што значи да је дошло до заравњења. Свако заравњење је велика добит, али то не значи да наредних дана не очекујемо пораст. Пратићемо даље ситуацију и реаговати у склопу тога - рекао је Кон

Како је додао, спремно дочекујемо наредне дане јер смо успели да проширимо здравствени систем.

- Ја се плашим да будем оптимиста, до сада имамо разлоге да будемо релативно задовољни. Могуће је очекивати и даље ефекте свих ових мера које су донете.

Каже да је пријатно изненађен сарадњом са Владом Србије.

- Сараднај са влашћу је била изузетна И имали смо одзив у сваком моменту. Учињено је јако много, за мене, за читав мој радни век, тако нешто нисам доживео. Овакву брзину рекакцију нисам видео – рекао је Кон.

Каже да би око православног Ускрса очекује врхунац епдиемије.НИје могао да предивди хоће ли привремене болинце да буду пуне.

-Не знам хоће ли бити пуне, али важно је да смо обезбеђени - рекао је он.