После 62-годишње жене из Добротине код Липљана, прва код које је забележена зараза корона вирусом, а која се налази налечењу у нишком Клиничко-болничкомцентру,још две особе оболеле од коронавируса послате су у ову установу.


Према речима др Милана Ивановића, директора КБЦ у Косовској Митровици,реч је о особама од 43 године из Митровице и од 47 година из Лепосавића, с тим што особа од 47 година има придружену болест, односно бубрежни је болесник који је на дијализи.


-Они су после добијених резултата са “Торлака” а који су позитивни, послати у Клинички центар у Нишу. Млађа мушка особа оболела је из контакта који је познат,а суштински проблем у свему овоме је недисциплина грађана, односно непоштовање забране окупљања. Наииме, према подацима које имамо,та особа је заражена на једном окупљањупре петнаест дана и наши епидемиолози сада имају пуне руке посла јер су наложене мере провере једног броја људи који су контактирали са зараженом особом-истиче доктор Ивановић.


Он додаје да је,поред стотинак особа са севера Космета који су у кућним условима, самоизолација наложена и једном броју лица која су била у контакту са поменутом зараженом особом.Наиме, према сазнањима од надлежних у КБЦ у Косовској Митровици и овдашњем Заводу за јавно здравље , сви они били су на свадби пре две недеље и заражена особа била је у контакту са особом позитивном на корона вирус из Крагујевца.

Др Ивановићупозорава да је наредних дана могућ пораст заражених коронавирусом, као и да ће у понедељакуследити нова тестирања.


Истовремено, епидемиолог др Александар Антонијевић истиче да се очекују резултати узорака послатих у “Торлак”за три особе са Космета, из Гњилана, Грачанице и Косовске Митровице.