У Србији су забележена још три смртна случаја изазвана вирусом корона, тако да је сада укупан број преминулих 13, саопштено је на редовној конференцији за јавност.


- Од последњег извештавања десила су се три смртна исхода, у КЦ Војводине пацијент рођен 1958. године који је боловао од хипертензије, гојазности и бубрега, У КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, две жене, рођене 1938. и 1934. године, које су обе имале хронична обољења - изјавила је др Дарија Кисић Тепавчевић.


Према најновијим подацима, укупно је 741 заражен пацијент, а тренутно се 55 њих налази на респиратору, саопштила је др Дарија Кисић Тепавчевић.


Заменица директора Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" Дарија Кисић Тепавчевић река је да тренутно у Србији у последња 24 сата регистровано 82 случаја.

- Још три смртна случаја, један пацијент преминуо је у КБЦ Војводина, у КБЦ Драгиша МИшовић преминуле су две жене, и обе су имала хронична обољења. Укупан број смртних исхдода до сада је 13 - рекла је она.

Каже да је укупно 55 особа је на респритаторима.

- Број облелих је показатаљ је какве смо превентивне мере спроводили у претходних пет до седам дана. Наше активности ових дана ће се показати наредних дана. Кључ је у нама и морамо да озбиљно схватимо колико сваки појединац има важну улогу - рекла је Кисић Тепачевић.

На питање новинара о оболелима са КиМ, Кисић Тепавчевић каже је за те пацијенти исти принцип као у остатку Србије.

- Зарбињавају се у најближим медицинским центрима код нас - рекла је.