У привремену болницу на Београдском сајму данас је примљено првих десет пацијената који су заражени новим корона вирусом, сазнаје сe у Министарству здравља.


Пријем је почео нешто после 13 сати, а пацијенти су довезени амбулантним колима, уз пратњу полиције.


На сајму у Београду биће збринути заражени пацијенти који имају благу клиничку слику, док ће они за компликацијама или израженом клиничком сликом бити лечени у болницама.


Простор за боравак заражених обезбеђен је у халама 1, 3, 4 и 5, Војска Србије је допремила око 3.000 кревета и ормарића, простор између кревета је ограђен параванима, а на галеријама хала биће лекарске ординације са рендген апаратима.


Осим лекара специјалиста, у привременој болници биће и психолози.


На сајму су обезбеђени сви санитарни услови, пацијентима ће се у том простору допремати и храна, константна температура у објекту биће 20 степени, а осим тога, цео сајам је прекривен ај-фај сигналом.


Листа свих ствари које пацијенти могу да понесу са собом током лечења у привременој болници објављена је на сајту цовид19.рс .


Главна сврха ове, али и осталих привремених болница које се отварају у земљи, јесте да пацијенти који имају лакше тегобе, а позитивни су на вирус, буду изоловани како се болест даље не би ширила, али и да буду под сталним здравственим надзором.


Привремене болнице су организоване и у Новом Саду и у Нишу.