Новости сазнају: И докторка Хитне помоћи из Крушевца позитивна на вирус корона

NovostiOnline/ С.БАБОВИЋ

субота, 28. 03. 2020. у 22:01

Новости сазнају: И докторка Хитне помоћи из Крушевца позитивна на вирус корона

Фото: С. Бабовић

Према информацијама “Новости” ради се епидемиолошка реконструкција контаката медицинске раднице код које је утврђен КОВИД-19
КРУШЕВАЦ-МЕЂУ 18 потврђених случајева корона-вируса у Расинском округу је и докторка Службе хитне медицинске помоћи у Крушевцу, сазнају “Новости” из више извора.


Према информацијама “Новости” ради се епидемиолошка реконструкција контаката медицинске раднице код које је утврђен КОВИД-19 и предузимају све потребне мере, а радиће се и на дезинфекцији простора ове здравствене службе при Дому здравља.


Ово је други потврђен случај корона-вируса у здравству Расинског округа, а претходно је,како су “Новости” писале, КОВИД-19 утврђен код лекара који ради у приватној пракси у Варварину. До сада је корона-вирус у крушевачком крају углавном регистрован код лица,која су на “фреквентним” радним местима (фабрика,предузеће,шалтер,ординација). Како су упућени на интензивнију комуникацију с људима, пред стручним службама је изазов да добију што прецизнију епидемиолошку слику и природно, спрече даље ширење вируса.


У међувремену су радници Јавно комуналног предузећа кренули са дезинфекцијом више од 400 вишеспратница на територији града,а редовно се дезинфикују улице у граду и околини. Општа болница са ургентним пријемом дезинфикују се три пута дневно,а ради се и на континуираном чишћењу амбуланти и других установа од виталног значаја за град.


Тачно 200 резервоара постављена на територији Крушевца са раствором натријум хипохлорита се континуирано допуњује. До повремених несташица на више локација долазило је услед тога што су Крушевљани узимали огромне количине раствора,чија је потпуна несташица објективно искључена. Крушевац од пре неколико дана има и свој уређај за производњу дезинфекционог средства за руке и радне површине и седмомесечне залихе кухињске соли, које се користе у поступку добијања раствора.КРЕНУЛА ИСПОРУКА ПАКЕТА ЗА 31.200 ПЕНЗИОНЕРА


НА адресе пензионера у околини Крушевца кренули су да пристижу пакети, уз подршку бројних волонтера ангажованих при Штабу за ванредне ситуације. Свако од 31.200 суграђана старијих од 65 година требало би да добије пакет са брашном, водом, прашком, квасцем, заштитном маском, медицинским алкохолом,дезинфекционим средствима и специјалним издањем новина где су објављене информације и контакти институција и здравствених установа неопходних у ванредном стању.