СРЕМСКА МИТРОВИЦА- Код два епидемиолога Завода за јавно здравље Сремска Митровица потврђен је ЦОВИД 19, они имају блажи облик и налазе се у кућној изолацији, сви остали радници који су били у контакту са њима су тестирани и негативни су на вирус корона, каже у изјави за ''Новости'' Бранислав Недимовић члан републичког Штаба за ванредне ситуације.


Прочитајте још: Четири пацијента у Новом Саду у тешком стању, стигло 20 нових респиратора


- Један од заражених епидемиолога налазио се на терену Граничног прелаза Батровци, где је сигурно добио вирус и тако пренео на другог који је са њим био у канцеларији. На овом прелазу прешло је само преко 100 000 људи. Сви медицински радници Опште болнице у Сремској Митровици тестирани су и резулати су негативни, и они се полако враћају на своја радна места. Вирус се није ''увукао'' у болницу- каже Недимовић додајући да је одмах нађена замена за ова два заражена епидемиолога.


Он каже да је и директор Опште болнице у Сремској Митровици др Живко Врцељ тестиран и да је негативан на овај вирус.


- Апелујем на грађане да не шире лажне информације по друштвеним мрежама, и да се придржавају мера које је преписала Влада Србије. Једино сви тако победићемо ову пошаст.- поручује Недимовић.


До сада на подручју Срема регистровано је седам случајева на ЦОВИД 19, и то по два у општини Стара Пазова, три на подручју Града Сремска Митровица по један у Руми и Иригу.