Тај долазак у Београд у болницу сам осетила као неки пут без повратка: Ваљевка открила како је сазнала да има вирус

Novosti Online

26. 03. 2020. у 22:35

Тај долазак у Београд у болницу сам осетила као неки пут без повратка: Ваљевка открила како је сазнала да има вирус

Depositphotos

Ово су речи шездесетогодишње Снежане из Ваљева која је тестирана позитивно на корона вирус након чега је пребачена у Београд на Клинику за плућне болести
Тај долазак у Београд у болницу сам осетила као неки пут без повратка. Али су ми запослени у болници вратили неко самопоуздање и снагу. Овде све функционише као сат. Ставите рукавице, капу, маску, сад крените, уђите на снимање, изађите, нема сретања са другим пацијентима. Без било какве преке речи, све са осмехом, свака им част стварно!

Ово су речи шездесетогодишње Снежане из Ваљева која је тестирана позитивно на корона вирус након чега је пребачена у Београд на Клинику за плућне болести, о чијем особљу има само речи хвале. Сада се осећа добро, нема веће симтоме, али како каже, вирус је и даље у њој.

Ваљево је после Београда највеће жариште коронавируса у Србији са 46 оболелих особа, само у среду је регистровано осам нових случајева обољевања.
Ваљевка заражена короном пребачена у Београд

Према Снежанином сведочењу почетком месеца била је прехлађена, имала је кашаљ и температуру, па је тако ровита „закачила“ вирус од жене за коју није знала да је заражена и са којом се није руковала нити поздрављала. Највероватније је, како каже, та жена заражена контактима у Београду где је боравила непосредно пре њиховог сусрета.

„Прво сам се само прехладила али у то време нисам ишла на посао. Потом сам се срела са женом за коју нисам знала да има вирус. Среле смо се на тренутак, и после тога се више нисмо виделе“, објашњава наша саговорница.Снежана нам сведочи како је мислила да је немогуће да је добила корон авирус, будући да живи сама, да се ни са ким није виђала, и како каже није ишла на журке.

„Мислим да ми никад није било теже него тај моменат када ми је речено да имам корону, а ја сам жена која има 60 година и прошла сам свашта у животу. Стварно страшно, и тај неки страх да морам да идем у Београд, не знам ни где, да ће ме тамо сместити негде. Да ли ћу бити на Сајму или негде другде... То је за мене било страшно, невероватно“, присећа се Снежана.

Оно што јој је вратило самопоуздање и веру јесте понашање лекара и медицинског особља на Клиници за плућне болести у Београду.

„Прво топла реч, друго, они толико имају стрпљења, свака им част сто хиљада пута! Када сам синоћ потпуно погубљена дошла овде, дочекала ме је сестра која има разумевања. Хвала им, аплаудирајте за њих свако вече!” завршава Снежана.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

MP

27.03.2020. 07:22

Svo medicinsko osoblje na čelu sa ministrom Lončarom je na visini zadatka u borbi sa korona virusom. Boriti se bez (nepostojećih) lekova i vakcine mogu samo heroji struke što je za veliko poštovanje.

milovan.lalovic63

27.03.2020. 10:45

Lepo je čuti ovakve pohvale na račun naših zdravstvenih radnika.Hvala im i bravo za njih.