КРУШЕВАЦ - МЕЂУ 12 данас званично потврђених случајева вируса корона у Расинском округу је и први случај у Трстенику,сазнају “Новости”. До Завода за јавно здравље Крушевац стигла је и потврда о присуству КОВИД-19 код активног припадника САЈ-а који има 31.годину,а живи и и ради у Београду.

Према сазнањима “Новости”, епидемиолози су током дана радили на реконструкцији бројних контаката који је имао овај младић, а његова породица је у изолацији. Епидемиолози прате и остварене контакте свих 12 пацијената колико их је до сада регистровано у округу, а очекују се и резултати за још 7 узетих брисева.У режиму тзв.медицинског надзора је 903 особа. Реч је углавном о лицима из дијаспоре, али и онима који су били у блиском контакту са пацијентима са короном.

Међу новим потврђеним случајевима је и радница “Хенкела” стара 49 година, што је трећи случај КОВИД-19 у овој фабрици, где је први случај,радник од 46 година, регистрован у исто време када и случај 32.годишњег младића који је дошао са крузера. То су била прва два евидентирана пацијента оболела од корона вируса у Крушевцу. Епидемиолози су данас обишли фабрику и како је напоменуо Братислав Гашић,директор БИА и бивши градоначелник Крушевца, стручњаци заједно са менаџментом процењују актуелну ситуацију.

Претходна два дана Крушевцем се пронео глас у вези с тим да је Владимир Милосављевић,директор ЈКП Водовод Крушевац, по делегинарој функцији и стални члан Штаба за ванредне ситуације заражен корона—вирусом, што би извесно отежало и функционисање и самог Штаба. Тестирањем је утврђено да је Милосављевић, на срећу,негативан на КОВИД-19 и он се опоравља од класичне упале плућа.


Прочитајте још:
"Новости" у Крушевцу: Војска брани болницу санитарним кордоном, 10 заражених, три особе пребачене у Ниш, нулти пацијент донео вирус са крузера (ФОТО)

- Дошло је до узнемирења грађана услед тих гласина, а резултати указују на оно на чему инсистирају и председник Србије у својим обраћањима,као и позвани стручњаци:није свака прехлада или упала-корона вирус - износи први човек БИА.


ГРАД ОТВОРИО РАЧУН ЗА ДОНАЦИЈЕ И ОТВОРЕНА АПОТЕКА ЗА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ

ГРАД Крушевац отворио је динарски (840 – 5055741 – 19) и девизни рачун (840 – 325771 – 90) за уплату донација, које могу да помогну у борби против епидемије.Данас је почела са радом и дежурна апотека за хитне случајеве, “Др Макс” у центру града,чији су телефони 037/350-2099 и 065/869-2675 активни 24 сата.