Вечерас се у Србију допрема још један контигент медицинске помоћи Србији, а на аеродрому Никола Тесла, дочекала га је премијерка Ана Брнабић, као и амбасадорка Кине Чен Бо.

Кинески авион је на београдски аеродром слетео нешто после 21 сат.

Ево вечерас, да постоји једна порука коју шаљемо, то је порука солидарности и зајеништва - истакла је Брнабић и додала како свет постаје једно у тешким временима.

Европа пролази кроз тешка времена, и солидарност је јако важна у овим тренуцима, додала је премијерка.

- Овај лет је платила ЕУ 450.000 долара, лет је из НР Кiне полетео и носи медицинску опрему, респираторе, заштитну опрему, маске, тестове за Covid 19 - додала је Брнабић.

- Ово заједништво ће нам помоћи да сачувамо животе у Републици Србији и захвална сам свим компанијама које су нам помогле - нагласила је она.

- Хвала им што су нам помогли да сви заједно, Кина, УН, ЕУ, омогоћимо да сачекамо још један у низу авиона - рекла је Брнабић. ЕУ ће покрити трошкове за нЈмање четири лета, додаје премијерка.

- Основна порука је заиста заједништво и солидарност у тешким временима - закључује Брнабић.

ЧЕН БО: СОЛИДАРНОСТ ЈЕ СНАГА

Амбасадорка Кине Чен Бо каже да је солидарност најважнија у борби са коронавирусом.

"Данашњи догађај добар је показатељ солираности", каже и додаје: "Солидарност је снага".

СЕМ ФАБРИЦИО: ВИРУС НАПАДА ЕВРОПУ

"Вирус напада Европу, и угрожава наше животе и привреду, ми смо овде да покажемо солидарност са народом Србије", каже шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрицио.

Он је поновио да је трошкове транспорта финансирала ЕУ, као и да ће финансирати наредне летове.

"Знате да сам Италијан моја земља је погођена овим страшним вирусом, али сам ту као Европљанин да покажем снагу солидарности", наводи Фабрицио.