Председница Владе Србије Ана Брнабић и сви чланови њеног кабинета тестирани су на корону, а заражениху непосредном окружењу премијерке, нема.


Након што је откривено да је дошло до првог случаја заразе корона вирусом у Влади Србије и да је корона вирусомзаражен Бранислав Блажић, државни секретар из Министарства заштите животне средине, из предострожности је донета одлука да се цео кабинет тестира.


- Свима су брисеви узети у уторак и среду, сачекали смо резултате у самоизолацији и тек када је стигла потврда да су сви негативни, вратили смо се на посао - кажу из Владе.


Иако Блажић не ради у Немањиној 11, већ је његово Министарство на Новом Београду, савет стручњака био је да се тестирају сви.


- Хтели смо да избегнемо сваки могући ризик и за председницу Владе, за све њене сараднике, али и за људе са којима се они свакодневно састају - каже наш саговорник.


Један од тестираних је и Брнабићкин саветник за медије Младен Башић. Он каже да је свима узет брис и да су се сви придржавали препорука лекара док нису стигли налази.


- Радили смо од куће, телефоном, сви, укујучујући и председницу Владе. Тек након што су резултати показали да нисмо инфицирани короном, вратили смо се на посао - наводи Башић.


У изолацији до добијања езултата била је и премијерка, која се одмах након добрих вести, појавила на кризном штабу у друштву председника Србије Александра Вучића.


И сви из Министарства заштите животне средине који су били у контакту с Блажићем су послати у изолацију, а сам министар Горан Триван само је телефонски контактирао с Блажићем и свима осталима с којима је државни секретар контактирао лично.


Бранислав Блажић је тренутно хоспитализован на Инфективној клиници у Београду.


(Блиц.рс)