"Очекујемо да ће ова недеље бити тешка, као и следећа, доћи ће до пораста", рекао је епидемолог Бранислав Тиодоровић.

"Морамо да схватимо да ако се не придржавамо онога што је прописано. Свако на свом радном месту мора да користи заштитну опрему и мора да буде свестан да тиме што то не ради угрожава себе, а и друге", нагласио је Тиодоровић.

Он је посебно нагласио да сви који дођу из иностранства морају, и ако су потпуно здрави, да иду у карантин.

"Апелујем на грађане и на политичаре, оставимо сада ствари које нису у вези са вирусом", рекао је епидемиолог Тиодоровић и нагласио да то није политичка изјава већ апел.

- Тешко ми је кад неко умре. Верујем да је свима тешко... - рекао је др Тиодоровић, а потом прогутао кнедлу, што се јасно види на 5:59 минуту, у снимку који следи:


СЛИКА У НИШУ ЈЕ ВЕОМА ОЗБИЉНА

Епидемиолошка слика Ниша је озбиљна, рекао је за РТС епидемиолог Братислав Тиодоровић и напоменуо да поред 40 оболелих, има још 300 грађана који су са њима били у контакту и који су под надзором. За сада су у Нишу званично потврђена 2 смртна случаја од короне, а град је друго жариште у Србији и један за који се, како је рекла саветница председника Србије, разматрају строже мере и затварање.

Од укупног броја оболелих, каже Тиодоровић, њих 17 је у болници, а чак осморо на респиратору.

11 здравствених радника има инфекцију вирусом корона, али је нишки епидемиолог рекао да из њихових контаката нема заражених.

Још јуче је Ниш, поред Београда и Ваљева, означен као жариште коронавируса, а у наредна 24 сата знаће се да ли ће у овим местима мере државе бити ригорозније.

Лекари су рекли ''још увек не, видећемо у следећа 24 сата''. Мислим да ће, ако не данас, онда у току сутрашњег дана нове мере бити саопштене. Да ли ће оне оне подразумевати потпуно затварање ова три града или делова града, не знам, јер се ситауција мења буквално из сата у сат - рекла је саветница председника Сузана Васиљевић.

Подсетимо, у Србији је до данас регистровано 384 случаја оболелих од короне, а умрло је укупно 6 људи. Детаљније информације из протекла 24 сата знаће се након конферениције у 15 сати.