Чак 90 одсто заражених Чачана било на једном рођендану

В. И.

26. 03. 2020. у 14:28

Чак 90 одсто заражених Чачана било на једном рођендану

Фото: В. Илић

Оцењено је да се у Чачку ради о прослави рођендана на којем је била млађа жена из Немачке, за коју се испоставило да је била инфицирана ковидом-19
ЧАЧАК - НА одељењу инфективне неге Опште болнице у Чачку, у последња 24 сата, примљена су четири пацијента са симптомима заразе корона вирусом, и сада их је у том медицинском блоку чачанске болнице укупно 12. Сви су, како се наводи и извештају Радног тима за праћење ширења вируса корона на територији града Чачка, у релативно добром стању.

На дечјем одељењу налази се једна седмогодишња девојчица, за коју би током дана коначно требало да буду познати резултати анализе на вирус ковид-19.

Према процени епидемиолога, више од 90 одсто заражених су везани за нулти контакт. Оцењено је да се у Чачку ради о прослави рођендана на којем је била млађа жена из Немачке, за коју се испоставило да је била инфицирана ковидом-19 пре него што је дошла у Србију.

У пријемно-тријажној амбуланти Љубић и у Дому здравља било је укупно 17 прегледа при чему у Љубићу 15, а у Дому здравља два. Троје је упућено у кућну изолацију. У Дечијем диспанзеру током ноћи су била два прегледа.

На основу извештаја епидемиолошке службе Завода за јавно здравље, констатовано је да је од 7. марта до данас код 14 особа изоловано присуство корона вируса. Њих 10 је из Чачка, двоје из Лучана, а по један из Ивањице и Горњег Милановца.

У среду је у болницу стигло 20 скафандера, више од 1.000 пари рукавица, као и 1.000 маски, уз једну количнину средстава за дезинфекцију. Током дана се очекује да у здравствене установе стигне око 400 скафандера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације