ПРОКУПЉЕ - Од када је у уторак поподне потврђено да је докторка Биљана Љумовић (59) из Прокупља, која је последњих неколико година живела и радила у Нишу преминула од вируса корона њени колеге и пацијенти опраштају се од ње дирљивим порукама. И док се Синдикат медицинских радника минутом ћутања опростио од ове докторке, грађани Прокупља који су и даље у шоку и неверици али и њене колеге из прокупачке болнице са којима је радила до 2017. године истичу да је др Биљана као гинеколог-била врхунски стручњак.

Прочитајте још: Прва жртва короне међу здравственим радницима: Биљана изгубила битку, преминула докторка у Нишу


- Мени је водила обе трудноће које сам поднела одлично и захваљујући њој без икаквих проблема и компликација на свет сам донела два детета од пет и седам година-гласи једна од порука на друштвеној мрежи где и даље шаље поруке пацијенткиње са подручја прокупачке општине посвећене преминулој докторки за коју кажу да је била изузетни стручњак али да себи није помогла.

Међутим, последње три године провела је у Нишу где је осим у Дому здравља радила у у приватној клиници и где је имала сопствени стан јер је претходних двадесетак година путовала на релацији Прокупље - Ниш, пошто је радила у оба града. Она је изгубила битку против опаке болести на Клиници за инфективне болести нишког Клиничког центра а као дијабетичар била је једна од најтежих пацијената. Биљана Љумовић је четврта жртва вирсуа корона у Србији и прва жртва међу здравственим радницима.Иначе, Биљана ће бити сахрањена на нишком Новом гробљу у суботу.