Суђења окривљенима за кршење самоизолације путем скајпа

Танјуг

26. 03. 2020. у 13:27

Суђења окривљенима за кршење самоизолације путем скајпа

Фото Depositphotos

Министарство правде Србије упутило је допис судовима који ће водити поступке против лица која су прекршила мере самоизолације да та суђења организују путем видео линка
Министарство правде Србије упутило је допис судовима који ће водити поступке против лица која су прекршила мере самоизолације да та суђења организују путем видео линка, у циљу заштите како запослених, тако и лица против којих се води поступак.


То подразумева да судови имају инсталиране рачунаре са камером и микрофоном и на њима програм "скајп", речено је Танјугу у Министарству правде.


Судови данас треба да обавесте Министарство правде шта су од ових препорука успели да испуне односно коју су опрему обезбедили, а у појединим судовима се већ сутра очекују прва суђења због кршења мере самоизолације.


Овај вид саслушања и суђења путем скајпа односи се само на окривљене који су прекршили меру самоизолације односно извршили кривично дело непоступање по здравственим прописима у време епидемије, док ће сви други окрвиљени за друга кривична дела бити процесуирани редовним путем, истичу у Министарству.


Због кршења мера самоизолације у притвору се налази 108 особа.


Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде обезбедила је три посебна објекта у оквиру Управе у којима су смештена лица која прекрше мере самоизолације и они се налазе у Вршцу, Пожаревцу и Пироту.


У Вршцу су тренутно 44 особе, у Пожаревцу 43, а у Пироту 21.


Иначе, у Београду је у Катанићевој улици поред зграде Првог основног суда у Београду , обезбеђен је и засебан објекат за довођење задржаних лица за која се сумња да су прекршили меру самоизолације.


Нови Сад је такође већ спреман за овај вид вођења поступка, речено је Тањугу у новосадском правосуђу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације