ВАЉЕВО - Број оболелих од корона вируса у Ваљеву расте, од јуче је забележено осам нових случајева, па је тај град сада са укупно 46 заражених, највеће жариште епидемије у Србији после Београда.

Ваљевци ишчекују мере које је држава најавила за град на Колубари, ради спречавања ширења вируса корона. Иначе, у Ваљеву је, незванично сазнајемо, више од 400 особа у кућној изолацији.

Одлуком Епархије ваљевске, у четвртак у девет часова огласила су се звона на свим овдашњим храмовима, као подршка грађанима, али и свима који дају несебичан допринос на сузбијању епидемије вируса корона. Убудуће, сваког јутра у исто време звона ће звонити 10 минута.

- Црквена звона су знак који нас подсећа на присуство божије међу нама и сведоче вековну истину о коначној победи живота и радости, вере и наде – стоји у саопштењу Епархије ваљевске. - Уједно, нека ова звона наде буду и знак захвалности свима који ових дана подносе највећи терет борбе и чију жртву сви видимо и поклањамо јој се – најпре лекарима, медицинским радницима, запосленима у апотекама, по услужним објектима, нашој војсци, полицији...


ГРАЂАНИ МОГУ ДА УЗМУ “ХИПОХЛОРИТ”

Испред управне зграде Јавног комуналног предузећа “Водовод” у Ваљеву, у Улици Вука Караџића, од четвртка пре подне налази се цистерна са средством за дезинфекцију - хипохлоритом, које грађани могу да бесплатно наточе у своју амбалажу.

Дезинфекционо средство, иначе, садржи 0,1 посто натријум – хипохлорита. На цистерни се налази уочљиво упозорење и савет за коришћење овог средства за дезинфекцију, којим се може елиминисати и корона вирус.