Епидемиолог Тиодоровић открио када можемо очекивати пад оболелих од вируса корона

Танјуг

26. 03. 2020. у 08:50

Епидемиолог Тиодоровић открио када можемо очекивати пад оболелих од вируса корона

Фото Танјуг

"Следећа недеља биће тешка, али ако издржимо дисциплиновано још 15 дана, тада можемо рећи да смо на добром путу да непријатеља ухватимо за рогове", рекао је доктор Бранислав Тиодоровић

БЕОГРАД - Епидемиолог Бранислав Тиодоровић очекује да ће крајем апила доћи до знатнијег пада у броју оболелих од корона вируса у Србији.

"Ако издржимо наредне две недеље, значи да ћемо моћи добро да се носимо све до краја априла, када очекујемо да ће доћи до знатнијег пада, а у мају очекујемо спорадичне случајеве", рекао је Тиодорвић.

"Следећа недеља биће тешка, али ако издржимо дисциплиновано још 15 дана, тада можемо рећи да смо на добром путу да непријатеља ухватимо за рогове", рекао је Тиодоровић.

Он је додао да се очекује све више потврђених случајева корона вируса, али је указао да сада постоији другачија стратегија, да ће се тестирати већи број људи и да ће лакше оболели одмах бити изоловани у халама, чиме ће се, како је навео, спречити ширење вируса и стећи јаснија слика о тачном броју оболелих.

"Свестан сам да је тешко давати прогнозе, поготово када немате све податке, јер ми смо сада тестирали мали број људи, тешке болеснике, а сада када имамо могућности за масовно тестирање, бићемо у предности. Сада то раде и домови здравља и све ће ићи много брже", рекао је Тиодоровић за Блиц.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

joco

26.03.2020. 09:22

"Ako izdržimo disciplinovano". Kakva je to disciplina kad neko radi ceodan u privatnoj prodavnici ( većina ne prodaje životne potrebštine ), idođe u kontakt sa sotinama ljudi, a onda ne može kad se u 5 sati vrati kući da izađe i prošeta par minuta da uzme čistog vazduha, - iz jednogkarantina pravo u drugi.

Не , нажалост немамо сви у 95% случајеава хиљаде евра на рачунима, да можемо седети кући и наручивати доставом, све што нам треба.

26.03.2020. 13:46

Свакако ћемо "бити дисциплиновани" тако што се данима стварају редови испред пошта, банака, продавница и апотека, где људи прво чекају у редовима да подигну цркавице или дозвољене минусеве на банкоматима или шалтерима, затим чекају у апотекама без маски већ 20ти дана, да би купили маске (који још увек у већини случајева ,нема још увек), па после чекају у редовима по продавница да купе нешто хране за пар дана...) и тако, "уопште неће" доћи у прилику да се заразе или рашире епидемију.