БЕОГРАД - Епидемиолог Бранислав Тиодоровић очекује да ће крајем апила доћи до знатнијег пада у броју оболелих од корона вируса у Србији.

"Ако издржимо наредне две недеље, значи да ћемо моћи добро да се носимо све до краја априла, када очекујемо да ће доћи до знатнијег пада, а у мају очекујемо спорадичне случајеве", рекао је Тиодорвић.

"Следећа недеља биће тешка, али ако издржимо дисциплиновано још 15 дана, тада можемо рећи да смо на добром путу да непријатеља ухватимо за рогове", рекао је Тиодоровић.

Он је додао да се очекује све више потврђених случајева корона вируса, али је указао да сада постоији другачија стратегија, да ће се тестирати већи број људи и да ће лакше оболели одмах бити изоловани у халама, чиме ће се, како је навео, спречити ширење вируса и стећи јаснија слика о тачном броју оболелих.

"Свестан сам да је тешко давати прогнозе, поготово када немате све податке, јер ми смо сада тестирали мали број људи, тешке болеснике, а сада када имамо могућности за масовно тестирање, бићемо у предности. Сада то раде и домови здравља и све ће ићи много брже", рекао је Тиодоровић за Блиц.