Девојка Милица Милошевић (25) из Параћина још једна је млада особа која је осетила обавезу и одговорност да се јавно огласи због корона вируса, овога пута јер је вирусом КОВИД19 заражен њен отац.

Милица је на свом Инстаграм сторију у уторак написала: "Тата је позитиван, ја нисам тестирана, бићу сутра, али је мала вероватноћа да је код мене другачија ситуација. Све који су били са нама у контакту молим да се изолују од свих моментално".

Како прича ова млада девојка за портал Телеграф.рс, она је то урадила јер сматра да је то њена морална и грађанска дужност.

Њен отац који има 56 година, од симптома је имао температуру, а онда и благи кашаљ.

- Тата је имао температуру, од 37.2 до 38.1, само у петак и благи кашаљ. С обзиром на то да има 56 година и да је неколико пута имао упалу плућа, нисам хтела уопште да ризикујем и у суботу смо већ у 8 дошли да га прегледају - наводи Милица и додаје да је тест убрзо показао да је позитиван.

Све до данас, њен тата био је смештен на инфективном одељењу у Ћуприји, одакле је пребачен на Инфективну клинику у Београду.

Није био у контакту са зараженим

Наша саговорница наводи и да не могу са сигурношћу да тврде где је заражен.

- По нашем сазнању, није био у директном контакту са лицем које је позитивно на КОВИД19. Мој отац се тренутно добро осећа и према речима лекара, лакше је клиничке слике - каже.

Милица за сада нема никакве симптоме, али је превентивно у изолацији и тренутно се налази на инфективном одељењу у Ћуприји. Она је данас тестирана на корона вирус, а резултате очекује сутра.

Како каже, биће тестирани и њен рођени брат (20) који је имао повишену температуру, као и бака (84), за чије здравље се, како каже Милица, највише брину.
- Овим путем још једном желим да упутим апел свима, да бити заражен није срамота и да је важно да овакве информације поделимо са ближњима и суграђанима - поручује Милица.

(Телеграф.рс)