После првог случаја короне у Министарству животне средине: Влада се сели у Палату Србија

Д. М. - Ј. Су.

26. 03. 2020. у 07:13

После првог случаја короне у Министарству животне средине: Влада се сели у Палату Србија
Триван: Стање државног секретара Блажића стабилно
НАКОН што се појавио први случај вируса корона у Влади Србије, министри ће највероватније убудуће седнице држати у Палати "Србија", јер је та зграда пространија и ту је лакше применити све мере за спречавање ширења заразе.

Седнице кризног штаба за борбу против короне се због учешћа већег броја људи већ данима одржавају у овом здању на Новом Београду, а од јуче то је локација и за конференције за новинаре, које су досад одржаване у Немањиној 11.

Иначе, откако је уведено ванредно стање у свим зградама у којима се налазе министарства и службе Владе примењене су све неопходне мере заштите. Свима се, укључујући и министрима, мери температура, сви дезинфикују руке, а обавезне су и рукавице и ношење маски.

У згради у Немањиној 11, где је кабинет премијерке Ане Брнабић и одређени број министарстава, број службеника који долазе на посао смањен је на минимум, а већина задатке обавља од куће.

Вирусом корона заражен је државни секретар у Министарству животне средине др Бранислав Блажић, иначе из Кикинде, у којој је забележен и први случај короне. Блажићеве канцеларије су у згради у Улици омладинских бригара на Новом Београду, које су током викенда дезинфиковане, а сви који су били у блиском контакту с њим послати су у кућну изолацију.

Блажић је смештен на Инфективну клинику у Београду, а министар животне средине Горан Триван каже, за "Новости", да је његово стање "стабилно, али озбиљно":

- Лично нисам био с њим у контакту, чули смо се телефоном пре седам дана. Моја канцеларија је у Палати "Србија", тако да смо и физички одвојени. Све неопходне мере су преузете, свели смо на минимум број људи који долазе на посао. Ми у Влади се апсолутно придржавамо свега што је су надлежни препоручили свим грађанима, контакти су смањени на минимум, користимо дезинфекциона средства, рукавице, маске. Верујем да се људи у Министарству нису уплашили, нема разлога, али треба бити опрезан и радити све што кажу епидемиолози.


И КОД РУЖИЋА У ИЗОЛАЦИЈИ

НЕКОЛИКО службеника Министарства државне управе и локалне самоуправе, које води Бранко Ружић, налазе се у самоизолацији, јер су пре увођења ванредног стања били на службеним путовањима. Они су сви добро, раде од куће и немају симптоме вируса, али из предострожности не долазе у канцеларије. Исто правило примењује се на сва министарства чији су запослени често на путовањима. (С. С. Р.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације