Премијерка Брнабић је у Влади Србије где одговара на питања новинара са телевизији Прва. Она је рекла како се сви у Влади придржавају строгих правила која су прописана.

- Идемо у нове мере, у зависности од тренутка. Ево ја бих рекла да ове мере на којим радимо нису директно усмерене на грађане Србије. Ми сада радимо на стварању ефикаснијег тестирања што већег броја грађана. Они који су позитвни на корона вирус, мораће да оду на Сајам, како би заштитили своју породицу и окружење, а тиме бисмо и умањили број заражених. Тестирање иде споро. Потребан нам је велики број тестова.

На питање о Сајму, премијерка Србије одговара како је то идеалан простор за заражене са благим симптомима.

- Најефикаснији начин је да имамо просторију какав је Сајам, и да заражене одвојимо од њихових породица, како се зараза не би ширилиа. Постоје два битна разлог зашто заражене нећемо сместити у хотеле. Први је што бисмо морали да издвојимо много полицајаца који би обезбеђивали све људе који су у карантини. Не можемо људима узимати картице од соба, то није у реду. Други је да све буде ефикасније, да сви буду на једном месту како би доктори правовремено реаговали и да их упућујемо на клинике које ће правовремено реаговати и које су стручне за корона вирсу.

Премијерка је нагласила да грађани не треба из страха да крију да имају симптоме.

- Ако то раде, директно угрожавају своје породице. То је период од 14 дана. Ми радимо све што је у нашој моћи да то уредимо. Имаћемо тамо сепараторе, посебне собе у којима ће бити смештено 5-9 људи. Просторије где ће моћи да се осаме и да раде. Увешћемо додатне садржаје као што сустолови за стони тенис и билијар. Све ће бити опремљено на високом нивоу. Урадићемо све што можемо да учинимо за грађане Србије, истакла је премијерка Ана Брнабић.

- Из свега што слушам од стручњака, када бисмо сви остајали код куће и били изоловани, након две недеље бисмо спречили ширење корона вируса. Поштујмо мере и дистанцирајте се од других људи, истакла је Брнабић.