Kорона ушла у 21 град: Списак места у Србији и тачни бројеви оболелих од злокобног вируса

NovostiOnline

25. 03. 2020. у 15:10

Kорона ушла у 21 град: Списак места у Србији и тачни бројеви оболелих од злокобног вируса
У Влади Србије у 15 часова почела је конференција за медији о ширењу вируса корона
На редовној конференцији за медије поводом ситуације везане за епидемију корона вируса у Србији, др Дарија Kисић-Тепавчевић рекла је да је у 21 граду у нашој држави потврђен бар један случај.

- Од укупног броја заражених, бар половина је у Београду, с обзиром на то да је то и највећи град у Србији, тако да је 158 потврђених заражених случајева у главном граду - рекла је Kисић-Тепавчевић.

После Београда налазе се Ниш и Ваљево са по 40, односно 38 оболелих пацијената од корона вируса.

У Новом Саду регистрован је 21 случај, у Чачку 13, у Kрагујевцу је тај број 12, а по 10 оболелих од цовида-19 налазе се у Kрушевцу и Ћуприји.

У свим осталим градовима, Kикинди, Врању, Ужицу, Пожаревцу, Зајечару и Панчеву рекла је докторка, налази једноцифрени број пацијената.

По један регистрован случај налази се у Врњачкој Бањи, Темерину, Сомбору, Лесковцу и Бачкој Тополи.

ОБОЛЕВАЊЕ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА НИЈЕ НЕОЧЕКИВАНО

У Републици Србији су до 15 часова 25. марта 2020. године регистрована укупно 384 потврђена случаја COVID 19.

Јуче је вирус однео први живот међу здравственим радницима, преминула је гинеколог Биљана Натић Љумовић (59), а др Дарија Кисић Тепавчевић истакла вирус није ушао у здравствене установе.


- Оболевања здравствених радника вирусом није неочекивано, а већина се заразила ван установа - рекла је Кисић Тепавчевић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

netačni podaci

25.03.2020. 16:20

Beograd i Niš kao i Novi Sad i Kragujevac su regionalni centri.Broj obolelih nije realan jer se u KC tih gradova leče oboleli i iz drugih gradova.Nije mi jasno zašto se izbegava karta zaraženih područja.