Прва жртва короне међу здравственим радницима: Биљана изгубила битку, преминула докторка у Нишу

Д.Алихоџић

25. 03. 2020. у 07:32

Прва жртва короне међу здравственим радницима: Биљана изгубила битку, преминула докторка у Нишу
Гинеколог из Ниша, Биљана Натић Љумовић, преминула је од последица заразе вирусом корона - потврђено је Новостима у Влади Србије

Гинеколог из Ниша, Биљана Натић Љумовић, преминула је од последица заразе вирусом корона - потврђено је Новостима у Влади Србије.

Она је преминула у уторак око 16 часова.

Докторка, која је радила у Дома здравља, изгубила је битку против опаке болести на Клиници за инфективне болести нишког Клиничког центра. Биљана је имала дијабетес и била је један од најтежих пацијената.

Ово је четврта жртва вируса корона у Србији.

Министар здравља Златибор Лончар потврдио је информацију о смрти нишке докторке и рекао је да је она била дугогодишњи нерегулисани дијабетичар.

"Она је била на респиратору од 21. марта, тежак облик, борили су се лекари, али нажалост нису усели да помогну", рекао је Лончар.

Он је апеловао на грађане да буду без контакта, код својих кућа и да послушају савете стручњака.

"Да не бисмо долазили у ову ситуаицју, то је једини начин", рекао је Лончар.

До јуче је на респираторима била 21 особа, а Лончар каже да су то тешки пацијенти и да битнијих промена до јутрос није било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Mirjana

25.03.2020. 12:47

@Alex - Šta ti nije jasno.Svi su pre dobijanja virusa imali neku hroničnu bolest. Najpodlozniji su hronični bolesnici srčanih problema,sa hipertenzijom,asmom,dijabetes om.

Neko

25.03.2020. 17:30

Laka joj zemlja, neka počiva u miru. Treba naglasiti (mada da li je to sad važno) da je dr bila u Milanu na Naučnom seminaru pre 4,5 nedelja i da je od tada bila u karantinu. Ostanite kući I sacuvajte svoj i živote drugih.