ПОВОДОМ 21. годишњице од почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, заменик главног и одговорног уредника "Вечерњих новости" Милан Бабовић је у име Компаније "Новости" положио венац на споменик "Били смо само деца" у Ташмајданском парку.

Он је одао пошту свим малишанима, невиним жртвама које су страдале током НАТО агресије, чијих је 79 имена уклесано на споменику који је подигнут на иницијативу "Вечерњих новости". Акција подизања мраморног обележја убијеној деци покренута је у нашој редакцији, почетком фебруара 2000. године, пре прве годишњице бомбардовања.

Споменик је, по идеји вајара Остоје Балканског, урадио каменорезац Живомир Јездимировић, а обликовала су га браћа Радовић. Вајар је предложио да споменик сећања на децу буду стилизована крила лептира испод којих је скулптура девојчице, по лику малене Милице Ракић са лутком у руци. Откривању споменика, дан пре прве годишњице агресије, присуствовали су родитељи страдале деце, од којих су неки прешли стотине километара како би одали почаст најмлађим жртвама.