Корона вирусом заражене две бебе у Београду: Једна има само 28 дана, друга без симптома

Novosti Online

24. 03. 2020. у 19:44

Корона вирусом заражене две бебе у Београду: Једна има само 28 дана, друга без симптома

Depositphotos

Беба стара свега 28 дана заражена је корона вирусом, рекао је на ТВ Пинк директор КБЦ "Драгиша Мишовић" др Владимир Ђукић
Беба стара свега 28 дана заражена је корона вирусом, рекао је на ТВ Пинк директор КБЦ "Драгиша Мишовић" др Владимир Ђукић.

Говорећи о пацијентима који се лече у "Мишовићу" истакао је да има и доста младих.

- Ми имамо бебу од 28 дана, родитеље, отац и син, син и мајка, породице целе, сви су угрожени, једина превентиве је потпуна изолација - казао је.

Код још једне бебе био је вирус потврђен, али она није имала симптоме, она је била код куће, под сталним надзором Института за мајку и дете, каже за РТС министар здравља Златибор Лончар.

Од 120 пацијената један је на респиратору, неколико на кисеонику

- Доста је младих. Нажалост, нису сви у идеалном стању, али постоје стварно сви предуслови да се више него квалитено збрину и надам се да ће бити у реду - казао је директор.

Додаје и да је данас одржано предавање кинеских колега.

- Кад гледате њихову статистику - јесте старија популација више угрожена, удружене болести доприносе морталитету, међутим, и њих је изненадио јако брз клинички ток, драстичне патофизиолешке промене на плућима које су и за њих биле енигматичне - каже др Ђукић.

Бебе ретко обољевају

Како је већ познато, од корона вируса обољевају и млади и старији, с тим што су шансе за опоравак код ових других теже... Међутим, код беба случаји оболевања ретки су и у свету.

Један од њих је и случај шестомесечног дечака из Велса, чија мајка је објаснила какви симптоми могу да укажу на обољевање корона вирусом код беба.
Мајка је казала и да је беба тада била на кућном лечењу и да је издравила, баш као и њен муж који је био инфициран.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Mali Andjeo

24.03.2020. 19:58

Slatki mali andjeo nek ti Bog pomogne da se lecujes. Nek i drzava poogne porifici da se beba leci. I ja imam sina i zao mije za ovo sto citam. Albanac sam al kad citam ovavkve vesit sve se najezim. Neg ti Gospod pomogne duso mala slatka. Amin!

Dr

24.03.2020. 21:37

@nije tačno - Nemaju simptome, tj. male tegobe, srećom...stvarno ljudi ne slušaju...ovako se zaraze u kući, pa ako date čuvat bakama dekama, onda su oni u većem problemu simptomatski.

Linz

24.03.2020. 20:48

ni jedan doktor nije rekao da se deca ne mogu zaraziti.zbog svoje maloumnosti nema potrbe da blatiš ljude koji su u prvim redovima borbe protiv korone

Gane

24.03.2020. 21:24

...bebci...zdravi nam bili i sve uz lekare izdrzali...buducnodt ste nasa...i jedina nada...!!!