Снег чисти 1.000 путара: Сви државни путеви су проходни!

NovostiOnline/П.Ж.

уторак, 24. 03. 2020. у 11:31

Снег чисти 1.000 путара: Сви државни путеви су проходни!

Фото Depositphotos

Сви државни путеви I и II реда у Републици Србији као и прилази граничним прелазима проходни
Сви државни путеви I и II реда у Републици Србији као и прилази граничним прелазима проходни.

На готово свим деоницама коловоз је углавном мокар са мало снега у расквашеном стању на Обилазници око Београда, територији Ражња и Алексинца.Забрањен је теретни саобраћај преко Иришког венца, Дивчибара, Јошаничка бања – Копаоник.- каже се у саопштењу ЈП „Путеви Србије“ достављеном „Новостима“.


Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.


ЈП „Путеви Србије" апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.


Тренутно је на снази други степен приправности, а екипе путара су спремне сваког тренутка да интервенишу у циљу безбедног одвијања саобраћаја.


На терену је преко 1000.путара са адекватном механизацијо за чишћење снега и прописаном заштитном опремом сходно препорукама Владе Републике Србије.


Према упозорењу РХМЗ-а, током дана услед јаког ветра, очекује се стварање снежних наноса у источној Србији и планинским пределима. Слабљење и постепени престанак снежних падавина очекује се током дана у среду.

Коментари (1)

Cale

24.03.2020. 12:19

Bravo naši heroji i svi koji radite u ovim teškim okolnostima. Nek nas Bog cuva. Mi doprinosimo borbi tako sto ostajemo kod kuce. Čuvajmo jedni druge.