Косовска Митровица - Здравствене установе и рандици на КиМ помно прате ситуацију око коронавируса а срећом и даље нема потврђених случејева оболелих у нашем систему. Последња два дана узорковани су брисеви четири особе, које су на КиМ дошле из Холандије, Португалије као и из Ниша, а данас требало би у поподневним сатима да стигну резултати ових узорака.

Прочитајте још: Нису били у изолацији: Кривичне пријаве четворици мушкараца из Варварина, Руме и Инђије и жени из Крагујевца

Ово је у изјави “Новостима” казао др Милан Ивановић директор КБЦ у Косовској Митроивци истичући да у овој установи аи и осталим које су у српским здравственом систему има довољно опреме за запослене за још петнаестак дана. Ситуацију у вези са вирусом корона помно прате и у КБЦ и Дому Здравља у Грачаници где истичу да су здравствени радници спремни и едуковани и да знају шта треба чинити у случају појаве заразе.
Иначе, у свим српским здравственим установама формирани су мобилни тимови за евентуални транспорт оболелих до болничких центара, а у већини средина локалне самоуправе и Црвени крст оформили су групе волонтера задужених да достављају храну, лекове и остале потрепштине старијим лицима, којима је забрањен излазак из својих домова.