ПРОФЕСОР Слава није више херој на одређено време. Добио је титулу за стално. Одлуком министра просвете, професор физичког васпитања у Економско-угоститељској школи "Вук Караџић" у Великој Плани Славољуб Стојадиновић, јавности познат по томе што је савладао нападача који је упао на час са торбом пуном експлозива и муниције, више није запослен на одређено време. Као захвалност због витешког чина, осим ордена за храброст, добио је и - стални посао. Уговор о раду Стојадиновићу је уручен после скоро две деценије рада на одређено време. Он је добио запослење у ОШ "Академик Радомир Лукић" у Милошевцу.

Прочитајте још: После 20 година добија посао за стално? Славољуб је спасао ученике од наоружаног нападача, а сада му следи награда

- Ето, да и ја, после 17 година чекања, добијем стални посао. Није пуно радно време, али биће. Из Министарства су ми нудили пуно радно време у школама у другим градовима, јер код нас није било упражњеног места. Ипак, одлучио сам да останем у свом граду. Имам чврсто обећање да ћу, док се укаже простор, добити и пуно радно време - каже Стојадиновић.

Он је 22. новембра прошле године успео да разоружа Горана Тодоривћа (46) који је са аутоматском пушком, торбом пуном екплозива и са 450 метака, ушетао у одељење четвртог разреда с претњом да ће ученике држати као таоце. Нико од ученика није повређен јер су раније напустили учионицу.

Професор је добио Светосавску награду Министарства просвете за 2019. годину. Председник Републике Александар Вучић поводом Дана државносити, одликовао је професора Стојадиновића златном медаљом за храброст.

Нападач Горан Тодоривић из Доње Ливадице проглашен је неурачунљивим, и налази се у притвору. Очекује се одлука суда о обавезној мери лечења и чувања у психијатријској установи.