Загорка Доловац отворила канцеларију тужиоца за везу Србије у Хагу

Ј.Д.Љ.

10. 03. 2020. у 12:05

Загорка Доловац отворила канцеларију тужиоца за везу Србије у Хагу
Загорка Доловац, републички јавни тужилац у уторак је у Хагу, заједно са председником Ладиславом Хамраном, отворила сталну Канцеларију тужиоца за везу Србије у Еуроџасту
ЗАГОРКА Доловац, републички јавни тужилац у уторак је у Хагу, заједно са председником Ладиславом Хамраном, отворила сталну Канцеларију тужиоца за везу Србије у Еуроџасту.


На овај начин заокружени су вишегодишнни напори које је Републичко јавно тужилаштво, заједно са другим надлежним органима Србије, уложило у успостављање директне сарадње са овом најважнијом правосудном мрежом за кривичноправну сарадњу Европске Уније.


Тим поводом, Доловац је изразила уверење да отварање канцеларије којом се успоставља стално присуство српског тужиоца за везу у овој институцији Еврпспке Уније, представља догађај од прворазредне важности за нашу земљу у оквиру поступка приступања Унији, те да представља признање за одличне резултате Републичког јавног тужилаштва који су постигнути у међународној сарадњи са тужилаштвима и судовима земаља чланица Европске Уније.


Председник Евроџаст-а, похвалио је досадашњу сарадњу и посвећеност српског тужилаштва заједничком раду на сузбијању криминала који погађа Европску Унију и Републику Србију и истакао да је Србија годинама била у самом врху земаља које нису чланице Уније по сарадњи са Евроџаст-ом.


Прочитајте још: Доловац са федералним тужиоцем Швајцарске о сарадњи


Очекује да ће отварање канцеларије српског тужилаштва у Хагу допринети даљем унапређењу блиске сарадње, с обзиром да тужиоци Србије и земаља чланице ЕУ од данас имају могућност директне и непосредне комуникације и координације кривичног гоњења у предметима у којима поступају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

otvorila stalnu Kancelariju tužioca za vezu Srbije u Eurodžastu.

10.03.2020. 12:48

Koliko to mesečno košta budžet Srbije? Valjda javnost u Srbiji ima prvo to da zna?