У ДОМУ Драгог и Зорице Сулејмановић из Сувог Дола код Ниша у четвртак је поново засветлела сијалица. То, међутим, за ову породицу коју чине још Александра и Роберт К. и њихова малолетна ћерка Моника није трајно решење. А, кућа у којој живи малолетна девојчица, коју је децембра прошле године отео Нинослав Јовановић, звани "малчански берберин" и која се опоравља од последица тог гнусног чина не би смела да остане без електричне енергије.

Струја им је искључена због дуга њиховог рођака са којим деле струјомер, а који нема могућности да плати дуговање. Ситуацију додатно компликује и то што Моникин деда Драги још није легализовао свој скромни дом тако да не може да добије посебан прикључак чак и када би имао новца да плати ново бројило. Највећа брига им је чињеница да се Моника боји да буде у мраку, па је ова три дана док им је струја била искључена, девојчица са мајком провела код тетке у Сврљигу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „После свега што је током отмице доживела, не смем да дозволим да Моника буде у мраку“: Нове муке породице жртве "малчанског берберина", без струје због због туђег дуга


У скромној кући "на лакат", коју деле Драги и његов брат Саша Сулејмановић, у четвртак је под несвакидашњим околностима прикључена струја иако дуг није плаћен. Вест да је девојчица која је десет дана у суровим условима, по хладноћи, снегу и мраку провела са отмичарем, поново остала у мраку, дирнула је многе. Политичари, који не желе да користе ову ситуацију за промоцију, показали су своје људско лице и интервенисали да се струја прикључи, а да се потом тражи решење.

- Дете не сме више ни минут да испашта, а сигуран сам да се може наћи решење - рекао нам је један од оних који су се много заложили да девојчица не буде у мраку.

Након што је струја поново прикључена у дому Сулејмановића, Александра К. се са ћерком Моником вратила из Сврљига у Суви До код Ниша.