БИЋЕ формирана комисије за прикупљање чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Србији. Тиме се отвара простор за покретање истрага, даље спровођење истрага и све неопходне истражне радње. У комисији ће бити представници државних органа, али и регистрованих удружења родитеља која се баве питањима нестале новорођене деце, а који ће у овом телу имати већину.


То је конкретан резултат данашњег састанка, који је председница Владе Србије Ана Брнабић организовала са представницима удружења родитеља несталих беба како би и лично чула њихове примедбе у вези са Предлогом закона о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта. На састанку су усаглашена три амандмана на закон, који ће одмах бити упућени Скупштини, и којима се решавају нека од спорних питања на која су удружења родитеља указивала.


Родитељи из Београдске групе родитеља несталих беба изнели су став да је направљен велики искорак и искрена основа за будући заједнички рад.

Премијерка Ана Брнабић изразила је жаљење што до састанка није дошло раније и најавила да ће се већ следеће седмице састати са свим представницима удружења родитеља.