Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са директором Војне обавештајно-безбедносне службе Министарства одбране Словачке генералом Јаном Балчиаром.


Министар Вулин рекао је да су Србија и Словачка пријатељске земље, које сарађују на бази међусобног уважавања државних ставова. Истакао је захвалност Републике Србије због принципијелног става Словачке о непризнавању тзв. „државе Косово“ и изразио жаљење што припадници словачких оружаних снага нису више у саставу КФОР-а.


Вулин и Балчиар констатовали су да је сарадња Војнообавештајне агенције Србије и Војне обавештајно-безбедносне службе Словачке добра и да доприноси развијању пријатељских односа две државе. Они су истакли спремност да се та сарадња унапређује у обостраном интересу.


Генерал Балчиар захвалио је министру Вулину на пријему и додао да се однос војних обавештајних служби заснива не само на професионалним принципима, већ и на међусобном поверењу. Казао је да Србију воли и да се у њој осећа као у својој земљи, с обзиром на то да је чест гост својих сународника у Бачком Петровцу. Осврнувши се на ту изјаву, министар Вулин је рекао да је он одрастао у Бачу, месту у ком живи велики број Словака и додао да су припадници словачке мањине увек били вредни и поштени људи, који су у свим ситуацијама били уз Србију, што наша држава изузетно цени.


Прочитајте још: Вулин: Сарадња са Русијом достигла историјски максимум


Састанку је присуствовао и директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић.