БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да набавка ПВО система Панцир представља поруку "пријатељима и непријатељима" да је "сувише скупо" силом разговарати са Србијом.

Коментаришући испоруку тог руског система Србији, Вулин је казао да је реч о потпуно дефанзивном наоружању које не може да угрози било кога ван граница Србије.

"Панцир је озбиљно ПВО средство и набавка тог система представља поруку и пријатељима и непријатељима. Суштина наше војске је одвраћање. За најгоре се спремате у миру а не када дође до тога", рекао је Вулин за телевизију Пинк.

Он је најавио да ће поводом Дана Војске Србије, који се обележава 23. априла, бити приказано "све ново што имамо и што ћемо имати у наоружању".

Коментаришући свој одговор на ауторски текст бившег министра одбране Драгана Шутановца који није објављен ни у једном медију, министар је казао да је у питању "глупа грешка" коју је направила његова саветница за медије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У Батајницу допремљене две од укупно шест купљених батерија ПВО: "Панцир" стигао у Србију

"Извињавам се свима који су на било који начин тиме повређени али занимљиво је да то ради Недељник који је објавио лажни интервју са Трампом. Овде не важи претпоставка невиности, овде мораш да докажеш да ниси крив", казао је Вулин.

Додао је да ће Покрет социјалиста, на чијем је челу, изаћи на изборе на заједничкој листи са Српском напредном странком.

"Вучић и ја смо се договорили још 2008. године и ту се ништа не мења. Ићи ћемо заједно на свим нивоима, мени је част што смо саборци и што смо се изборили са неким од највећих изазова", навео је Вулин.