ОТАЦ Гојко Перовић, протојереј-ставрофор, ректор Цетињске богословије био је вечерас гост Матице српске у Новом Саду где је бурно поздрављен од више од хиљаду људи одржао предавање насловљено „Савремени човек, савремени свет“,а које се односило на актуелне догаћаје у Црној Гори.

- Ја се и вечерас, мада нисам у Црној Гори, осећам овде у Новом Саду као да сам део литије, јер је Свети Петар Цетињски хиротонисан у Сремским Карловцима, а Његош и књаз Никола дружили су се са знаменитим Србима из Војводине. У недељу ћу предводити литију у Сремској Каменици и ако ме они моји буду питали зашто баш тамо,подсетићу их да сви они када их срце заболи иду у Каменицу, а ово што се догађа у Црној Гори,ту се баш о срцу ради –поручио је отац Перовић.

Прочитајте још: Ректор Гојко Перовић: "Закон о слободи вероисповести, ако би се почео спроводити, поцепао би Устав Црне Горе на неколико делова и нема те болнице која би га закрпила"

Одушевљена публика у којој је било представника свих генерација, преплавила је степеништа, ходнике и свечану салу Матице српске да би поздравили, чули и стиснули руку једном од предводника литија у Црној Гори.

- Оволико нас могао би да окупи још само Новак Ђоковић,прокоментарисао је један Новосађанин пробијајући се кроз згуснуту масу људи.
Поздрављајући драгог госта, председник Матице српске проф. др Драган Станић, управник Матичине библиотеке Селимир Радуловић и књижевник Мирослав Алексић казали су да оволику посету народа Матица српска не памти у својој историји дугој 194 године.
Пре посете Матици српској, отац Перовић је се сурео у валдичанском двору са његовим преосвештенством владиком бачким др Иринејем.Сутра (петак) биће гост председника Покрајинске владе Игора Мировића, у недељу ће предводити литију у Сремској Каменици.