Министар одбране Срибје Александар Вулин посетио је данас Војну академију Републике Белорусије, где га је њен начелник, генерал-мајор Виктор Лисовски, упознао са историјом, задацима и новим образовним методама које се користе у тој војној високошколској установи.


Како је саопштило Министарство одбране Србије, након тога министар Вулин је са члановима делегације обишао поставку у Сали војне историје и специјализоване кабинете у којима се изводи настава.


Током посете наглашено је да досадашња добра сарадња у области војног образовања пружа вишеструке могућности за заједничке научно-истраживачке пројекте и друге облике сарадње војних академија Србије и Белорусије.


Министар Вулин посетио је и Храм Свих светих подигнут у знак сећања на жртве спасења отаџбине и у коме су сахрањени посмртни остаци војника палих за отаџбину.


Прочитајте још: Вулин у Минску: Белорусија доследно подржава Србију


Ту је положена и капсула са груменом земље који је узет са Спомен гробља ослободилаца Београда, где су сахрањени посмртни остаци Белоруса погинулих током ослобођења српске престонице 1944. године, додаје се у саопштењу.