Двадесетшестогодишња држављанка Србије Ј. Т. преминула је након тронедељног лечења у болници у Бахреину од последица такозваног свињског грипа (Х1Н1).

Амбасада Републике Србије у Кувајту, која на нерезиденцијалној основи покрива Бахреин, била је у сталном контакту са породицом наше покојне држављанке, током лечења у болници у Бахреину и обавештавала је о здравственом стању, будући да је свакодневно комуницирала и са особљем болнице.

"Иако још нисмо званично обавештени од власти Бахреина о смрти наше држављанке, већ само од болнице у којој је она лечена, предузели смо све припреме за долазак и боравак њене породице у Бахреину, обезбеђене су визе за чланове породице за Бахреин, као и око организације транспорта посмртних остатака у Србију", саопштило је Министарств спољних послова Србије.

Министарство пружа помоћ њеној породици у решавању административних процедура и транспорта тела у Србију.

"Министарство ће наставити да предузима све потребне мере у циљу што бржег окончања административних процедура пред бахреинским органима, како би се издала спроводница и омогућио транспорт посмртних остатака наше држављанке у Републику Србију", наводи се у саопштењу.