Александар Калаба и још тројица Срба су вечерас директним летом из Франкфурта стигли у Београд. Њих четворица су провели две недеље у карантину у Француској, пошто су евакуисани из жаришта корона вируса.

Двадесет минута после поноћи на терминалу где су долазни летови, четворица Срба су прошла кроз врата. Упитани су за прве утиске.

- Феноменалан осећај - рекао је Калаба. - Драго нам је да смо ту. Уморни смо, не замерите. Заиста, хвала нашој амбасади и Министарству спољних послова. Без лажне патетике, заиста су се бринули за нас.

Александар је открио да је њихов повратак организован тешком муком, али да им после карантина, ипак, ништа није било мрско.


- Имали смо ограничено кретање. Имате сок, кафу, али не можете ништа да радите. Могу да кажем за карантин да је мало лакши затвор. Ми смо ипак, покушали, на све начине да прекратимо време. Пили смо кафу, али су се плашљиви Кинези, жалили на нас. Добро је. Све је прошло.

После свега, Александар се поверио и рекао да ли ће опет ићи у Вухан и колико им је недостајала породица.

- У Вухан сигурно не. Они ће дуго тамо имати проблем. Ипак, у Кину ћу сигурно ићи. Знате, ми смо навикли на овакав начин живота. Далеко смо од породице, радимо и знамо како све тече.

Са осталим Србима се одлично слагао.

- Ни једну замерки на момке немам. Док смо билу у карантину, чудом, нисмо имали ниједну несугласицу. Мало чудно за нас, али је тако.


Калаба је имао пуно живаца за окупљене новинаре , али је једва чекао када ће отићи кући.

- Добио сам дојаву да ми је ћерка која има пет година нацртала чак 12 цртежа - завршио је Александар.